Δ.Τ. Πραγματοποιήθηκαν οι 5 παρουσιάσεις–συζητήσεις με θέμα προβλήματα Ωτορινολαρυγγολογίας και αντιμετώπισή τους

Δ.Τ. Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η περιήγηση-γνωριμία του Αγ.Όρους με οδηγό το Athos Maps και τον δημιουργό του

Καλό Πάσχα. Η γραμματεία της Κοινο_Τοπίας θα παραμείνει κλειστή 2 έως και 12 Μαΐου

Δ.Τ. Η επέκταση του θεσμού του γάμου σε όλους ενισχύει την κοινωνική συνοχή! Απόλυτη καταδίκη ύβρεων ή βίας κατά πολιτικών που τον στήριξαν!

Δ.Τ. Η Στέγη Γραμμάτων υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα. Η Κοινο_Τοπία στηρίζει την εκδήλωση

Δ.Τ. Μια περιήγηση στα αποτυπώματα του Τσίλλερ στην Πάτρα με την Εταιρεία Αχαϊκών Σπουδών

Δ.Τ. 24η Απριλίου, Διεθνής Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Θόρυβο. Να προστατευτεί το δικαίωμα ΟΛΩΝ στον ύπνο και την καθημερινή ηρεμία ΤΩΡΑ!

Δ.Τ. Περιήγηση-γνωριμία του Αγίου Όρους με οδηγό το Athos Maps και τον δημιουργό του

7μερη Κωνσταντινούπολη-Πριγκηπόνησα των χρωμάτων και των αρωμάτων με την Κοινο_Τοπία

Δ.Τ. Ολοκληρώνεται η δράση της Κοινο_Τοπίας για το κατάστημα κράτησης Αγ. Στεφάνου Αχαΐας

Η σημασία των λεκανών απορροής ποταμών. Επετειακή εσπερίδα της ΟΙΚΙΠΑ

3η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 2024. Προτάσεις της Κοινο_Τοπίας για προγραμματισμένα συναπαντήματα

Δ.Τ. Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο του Ασημάκη Παπαδόπουλου ”Οι Εκμυστηρεύσεις”

2 Απριλίου Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού. Ο αυτισμός δεν είναι μια επιλογή, αλλά η αγάπη και η κατανόηση είναι

Δ.Τ. Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο του Διονύση Μπονέλη…Οι Μουσικοί της Πάτρας. Οι γιε-γιέδες – Η δεκαετία – Τέλος εποχής

Δ.Τ. Με πολύ κέφι και χορό το πάρτι μασκέ της Κοινο_Τοπίας. Επευφημίες στην παρέλαση των κορασίδων στους δρόμους της Πάτρας

Δ.Τ. Η Κοινο_Τοπία συγκεντρώνει βοήθεια ειδών πρώτης ανάγκης για το κατάστημα κράτησης Αγ. Στεφάνου Αχαΐας

Δ.Τ. Είχε μπρίο, είχε απ’ ούλα, με χορό και με τραγούδια

Δ.Τ. Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η περιήγηση γνωριμίας με το Ρωμαϊκό Στάδιο Πάτρας από την Κοινο_Τοπία

Δ.Τ. Την Τσικνοπέμπτη η Κοινο_Τοπία διασκέδασε και απόλαυσε το δρώμενο με τις χήρες σε πολλές παραλλαγές και προσεγγίσεις

Δ.Τ. Πραγματοποιήθηκαν οι 5 παρουσιάσεις–συζητήσεις με θέμα προβλήματα Ωτορινολαρυγγολογίας και αντιμετώπισή τους

Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού

ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ www.koinotopia.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

4 Μαΐου 2024

Πραγματοποιήθηκαν οι 5 παρουσιάσεις–συζητήσεις

με θέμα προβλήματα Ωτορινολαρυγγολογίας και αντιμετώπισή τους

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν από την Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού Κοινο_Τοπία www.koinotopoia.gr εργαστήρια με θέμα: Συνήθη προβλήματα Ωτορινολαρυγγολογίας και αντιμετώπισή τους στα πλαίσια των δράσεων της οργάνωσης για την Προαγωγή της Υγείας.

Οι παρουσιάσεις με εποπτικό υλικό έγιναν από τον γιατρό ωτορινολαρυγγολογίας (ΩΡΛ) Κώστα Κηπουργό ενώ οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να μεταφέρουν σχετικά βιώματά τους και να ρωτήσουν για προβλήματα ΩΡΛ που τους απασχολούν.

Οι θεματικές ενότητες ήταν α) Διαταραχές λειτουργίας του ανώτερου αναπνευστικού κατά τον ύπνο, β) Συνήθη ΩΡΛ προβλήματα της τρίτης ηλικίας, γ) Αίτια που έχουν σαν κατάληξη τη μερική ή ολική απόφραξη του ανώτερου αναπνευστικού και πεπτικού, δ) Επείγουσες περιπτώσεις στην Ωτορινολαρυγγολογία, ε) Ίλιγγος.

     Οι 33 συμμετέχοντες στα πέντε συνολικά 2ωρα αυτόνομα εργαστήρια στον πολυχώρο της οργάνωσης είχαν τη δυνατότητα με απλό και κατανοητό τρόπο να έχουν ακριβείς και ουσιαστικές πληροφορίες από έναν έμπειρο γιατρό φίλο και συνεργάτη της Κοινο_Τοπίας τον οποίο ιδιαιτέρως ευχαριστούμε.

Η σημασία της Ω.Ρ.Λ. ειδικότητας στην καθημερινότητά μας

              Η ΩΡΛ ειδικότητα ασχολείται με μια πολύπλοκη ανατομικά και οργανικά περιοχή του ανθρωπίνου σώματος. Ως εκ τούτου οι παθολογικές καταστάσεις που αφορούν την ευαίσθητη αυτή περιοχή είναι πολλές, πολύπλοκες και αλληλοκαλυπτόμενες. Αυτό με τη σειρά του, έχει σαν συνέπεια μια ιδιαίτερη δυσκολία για την ορθή τελική διάγνωσή τους και τελικά τη θεραπεία τους.

              Όλα αυτά προϋποθέτουν από τον ειδικό εκτεταμένη και σε βάθος γνώση του αντικειμένου, καθώς και πολυδιάσταστη εμπειρία. Είναι λοιπόν σημαντικό για όλους μας να γνωρίζουμε όσα μπορούμε περισσότερα για τις παθήσεις και τη θεραπεία της ΩΡΛ περιοχής, εφόσον αυτές αποτελούν προβλήματα της καθημερινότητάς μας.

              Ο Κων/νος Κηπουργός γεννήθηκε στην Πάτρα το 1952. Σπούδασε στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ειδικεύτηκε στη χειρουργική κεφαλής και τραχήλου. Άσκησε την ιατρική ειδικότητα ως κλινικάρχης, διευθυντής ΩΡΛ τμήματος, από το 2005 ως & σήμερα είναι συνεργάτης κλινικής Ολύμπιου θεραπευτηρίου Πατρών. Καθ’ όλη τη διάρκεια της επαγγελματικής θητείας του διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο επί της οδού Καραϊσκάκη 153.


Πληροφορίες για δημοσιογράφους: 2610.277171 Ανδρέας Σπηλιώτης

Share
Share

Δ.Τ. Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η περιήγηση-γνωριμία του Αγ.Όρους με οδηγό το Athos Maps και τον δημιουργό του

Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού

ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ www.koinotopia.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

3 Μαΐου 2024

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η περιήγηση-γνωριμία του Αγ.Όρους με οδηγό το Athos Maps και τον δημιουργό του

Η Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού Κοινο_Τοπία www.koinotopia.gr στα πλαίσια της προαγωγής του Πολιτισμού και της γνωριμίας με την πολιτισμική κληρονομιά μας παρουσίασε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου, μια ιδιαίτερη περιήγηση του Αγίου Όρους μέσα από το φωτογραφικό φακό, τους χάρτες και τις πληροφορίες του Ανδρέα Μιχαλόπουλου πολλές από τις οποίες είναι αποτυπωμένες στην ηλεκτρονική πλατφόρμα https://athosmaps.blogspot.com που με πολύ μεράκι έχει δημιουργήσει και διαρκώς εμπλουτίζει με νέες πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό.

Κατά την πρωτότυπη παρουσίαση του ο Α. Μιχαλόπουλος στο πρώτο μέρος αναφέρθηκε στους ιστορικούς σταθμούς από την πρώτη κατοίκηση του Αγίου Όρους, την προχριστιανική εποχή, τους πρώιμους Βυζαντινούς αιώνες, τις απαρχές του μοναστικού βίου, τις περιόδους ακμής, τα δύσκολα χρόνια μέχρι και τις μέρες μας.

Στο δεύτερο μέρος παρουσίασε εντυπωσιακές φωτογραφίες από το οδοιπορικό του στο Αγ. Όρος μέσα από μια μεγάλη συλλογή που αποτυπώνει την ιστορία, τη φύση, τον πολιτισμό, τη λειτουργία και τη ζωή στην Αθωνική Πολιτεία. Δόθηκαν πληροφορίες για το πώς ασκείται η διοίκηση στο Άγιο Όρος, για τις δομές που υπάρχουν, την καθημερινότητα των μοναχών αλλά και τη δυνατότητα επίσκεψης λαικών παίρνοντας διαμονητήριο.

Τέλος παρουσιάστηκε το Athos Maps μια εύχρηστη Εικονική Πύλη περιήγησης του Αγίου Όρους που ενθουσίασε τους συμμετέχοντες.

Το Athos Maps παρέχει πλήρη, καινοτόμα και αξιόπιστη ενημέρωση με εύχρηστο τρόπο για τις 20 Μονές, τις Σκήτες, τους Μοναστικούς Οικισμούς, τις Ησυχαστικές περιοχές. Με οπτική περιήγησηχρησιμοποιώντας το Google Earth και το Google Maps, το Athos Maps σας επιτρέπει να εξερευνήσετε εικονικά το Άγιο Όρος, να εντοπίσετε εύκολα τις Μονές και τις Σκήτες, και να λάβετε πληροφορίες για αξιοθέατα, χρήσιμα τηλέφωνα και διαδρομές.

Συχνά το Άγιο Όρος χαρακτηρίζεται <<Κιβωτός>>, και στο ρυθμό της λέξης αυτής ηχεί το τάλαντον που καλεί τους μοναχούς και τους προσκυνητές στη λατρεία. Ο χαρακτηρισμός δεν είναι τυχαίος: όπως η Κιβωτός του Νώε διέσωσε τα πλάσματα του Θεού από τον κατακλυσμό, έτσι και το Άγιον Όρος διασώζει μια διάσταση της ανθρώπινης ύπαρξης που λανθάνει στη συνείδηση του σημερινού ανθρώπου-τη δυνατότητα που δίνει η χάρις του Θεού να υπερβεί ο άνθρωπος τη φύση του και να οδηγηθεί στη θέωση.

Ακόμα, όμως, κι αν αποσιωπηθεί η διάσταση αυτή της προσέγγισης στον Κτίσαντα, ο χαρακτηρισμός παραμένει εύστοχος αφού, σαν αληθινή Κιβωτός, το Άγιον Όρος διασώζει σε ασύλληπτο βαθμό τον πλούτο και την ποικιλότητα της Κτίσης. Για τους φυσιοδίφες είναι βοτανικός παράδεισος, για τους μελετητές, αστείρευτη πηγή τεκμηρίωσης, για τους φιλότεχνους, ανεξάντλητος ταμιευτήρας έργων τέχνης.

Πληροφορίες για δημοσιογράφους: Ανδρέας Σπηλιώτης 2610.277171

Share
Share

Καλό Πάσχα. Η γραμματεία της Κοινο_Τοπίας θα παραμείνει κλειστή 2 έως και 12 Μαΐου

Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού

ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ www.koinotopia.gr

Καλό Πάσχα

Η γραμματεία

στον πολυχώρο της Κοινο_Τοπίας

Καραϊσκάκη 153, ισόγειο

δε θα λειτουργήσει

από Μ. Πέμπτη 2 Μαΐου

μέχρι και Κυριακή 12 Μαΐου

λόγω εορτών του Πάσχα

Κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα μπορείτε να επικοινωνείτε στο 2610.277171 και στο

info@koinotopia.gr

Share
Share

Δ.Τ. Η επέκταση του θεσμού του γάμου σε όλους ενισχύει την κοινωνική συνοχή! Απόλυτη καταδίκη ύβρεων ή βίας κατά πολιτικών που τον στήριξαν!

Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού

ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ www.koinotopia.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

27 Απριλίου 2024

Η επέκταση του θεσμού του γάμου σε όλους ενισχύει την κοινωνική συνοχή!

Απόλυτη καταδίκη ύβρεων ή βίας κατά πολιτικών που τον στήριξαν!

Η Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού ΚΟΙΝΟ_ΟΠΙΑ www.koinotopia.gr παρακολουθεί με ανησυχία τα αυξανόμενα περιστατικά άσκησης σωματικής ή ακραίας λεκτικής βίας κατά πολιτικών προσώπων που υπερψήφισαν ή εξέφρασαν την υποστήριξή τους στο νομοσχέδιο του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών.

Η καταδίκη των ενεργειών αυτών, που συνέβησαν στις περισσότερες περιπτώσεις στη διάρκεια εκκλησιαστικών τελετών, αλλά και άλλων ανάλογων μορφών αποδοκιμασίας ή βίας που στρέφονται κατά των πολιτών οι οποίοι δημοσιοποιούν τη σεξουαλική τους ταυτότητα οφείλει να είναι απόλυτη.

Η στοχοποίηση νομοθετικών μέτρων που αποσκοπούν στην επέκταση δικαιωμάτων σε όλους τους πολίτες, χωρίς διάκριση κανενός είδους και ειδικότερα σεξουαλικής ταυτότητας ή επιλογής, υποσκάπτει τις θεμελιώδεις για τη δημοκρατία αρχές της ισότητας και της ανοχής του διαφορετικού.

Η Βουλή νομοθετώντας τον πρόσφατο νόμο με τίτλο «Ισότητα στον πολιτικό γάμο, τροποποίηση του Αστικού Κώδικα σε άλλες διατάξεις» ήδη στο Άρθρο 1 εκφράζει τις παραπάνω αρχές ορίζοντας ότι αυτός «αποσκοπεί στη διασφάλιση της αρχής της ισότητας, μέσω της επέκτασης της δυνατότητας σύναψης γάμου και σε πρόσωπα του ιδίου φύλου και στην ενίσχυση της προστασίας από διακρίσεις, προς την κατεύθυνση της υλοποίησης της Εθνικής Στρατηγικής για την Ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ». Στο δε Άρθρο 2 αναφέρει «Αντικείμενο του παρόντος νόμου αποτελούν: α) Η τροποποίηση του Αστικού Κώδικα, προκειμένου να αναγνωρισθεί η δυνατότητα σύναψης γάμου από πρόσωπα του ίδιου φύλου, β) οι αναγκαίες παρεμβάσεις στην εργατική νομοθεσία για την προστασία των ομόφυλων συζύγων και γονέων, γ) η διεύρυνση της προστασίας από διακρίσεις και δ) η ειδικότερη ρύθμιση σχέσεων με στοιχεία αλλοδαπότητας.

Ο δρόμος για την ισονομία και την ισοπολιτεία είναι ακόμη μακρύς, αλλά θα πρέπει ως κοινωνία να τον διαβούμε αν θέλουμε να μην αποκλείουμε συμπολίτες μας με διαφορετικές επιλογές πολιτικών ή θρησκευτικών πεποιθήσεων, σεξουαλικής ταυτότητας, πολιτισμικής, κοινωνικής ή αισθητικής συμπεριφοράς, αν θέλουμε να ενισχύσουμε την κοινωνική συνοχή και να παραμείνουμε ανοικτές, ελεύθερες κοινωνίες αξιοπρεπών πολιτών.

Είναι αυτό εξάλλου που μας διακρίνει από τις σύγχρονες μορφές απολυταρχίας: θεοκρατικά και ολοκληρωτικά καθεστώτα ή ακόμη και κάποιες δημοκρατίες χωρίς αρκετές θεσμικές αντοχές που παρουσιάζουν ισχυρά φαινόμενα αυταρχισμού.

Πληροφορίες για δημοσιογράφους: Ανδρέας Σπηλιώτης 2610.277171

Share
Share

Δ.Τ. Η Στέγη Γραμμάτων υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα. Η Κοινο_Τοπία στηρίζει την εκδήλωση

Αγαπητοί φίλοι

Σας προωθούμε την ενδιαφέρουσα εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί από τη Στέγη Γραμμάτων «Κωστής Παλαμάς» την Πέμπτη 25 Απριλίου μέρα κατά την οποία η Ολυμπιακή φλόγα θα περάσει από την Πάτρα. Η Κοινο_Τοπία συμμετέχει και στηρίζει την εκδήλωση αυτή.

Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού

ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ www.koinotopia.gr

H Ολυμπιακή Φλόγα στο σπίτι του Κωστή Παλαμά, 25 Απριλίου 2024

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα περάσει από την Πάτρα στις 25 Απριλίου του 2024, στο ταξίδι της προς το Παρίσι για την 33η Ολυμπιάδα. Κατά τη διέλευσή της, θα σταθεί τιμητικά στο σπίτι που γεννήθηκε ο δημιουργός του Ολυμπιακού Ύμνου, ο Κωστής Παλαμάς. Μία μικρή τελετή απόδοσης τιμής οργανώνεται αυτή την ημέρα, στις 4.30μμ, στην οδό Κορίνθου 241, από τη Στέγη Γραμμάτων «Κωστής Παλαμάς».

Συνεπώς, η πόλη μας θα συμμετάσχει σε ένα παγκόσμιας ακτινοβολίας γεγονός με μια σύντομη, αλλά σημαντική σε συμβολισμό ιστορική μνήμη και καλλιτεχνικής αξίας εκδήλωση, που θα τιμά τα ιδεώδη του Ολυμπισμού, αλλά και την πολιτιστική ταυτότητά της.

Για την προετοιμασία και υλοποίηση της εκδήλωσης αυτής, η Στέγη Γραμμάτων συνεργάζεται με φορείς Πολιτισμού της πόλης. Και τούτο, διότι ο Ολυμπιακός Ύμνος διατυπώνει το σύνολο των Ολυμπιακών ιδεωδών στη σημερινή εποχή και προβάλλει πανανθρώπινες αξίες. Ενδιαφέρει η ανάδειξη της σημασίας του, ως πολιτιστικού γεγονότος, στο ποιητικό τοπόσημο, που έχει εδραιωθεί στην πόλη μας.

Συνεργαζόμαστε με την «Πολυφωνική Χορωδία της Πάτρας», η οποία υπό τη διεύθυνση του Καλλιτεχνικού της Διευθυντή Μο Σταύρου Σολωμού, έχει την ευθύνη του καλλιτεχνικού μέρους της εκδήλωσης. Σημαντική είναι εδώ, η συνεισφορά της καταξιωμένης mezzo soprano Ειρήνης Καράγιαννη, στην επιμέλεια του προγράμματος.

Το Λύκειο των Ελληνίδων Πάτρας θα τιμήσει την εκδήλωσή μας, με την παρουσίαση εμφανίσεων και τη συμμετοχή του στο δρώμενο

Το Γαλλικό Ινστιτούτο στην Πάτρα, θα μετέχει με απαγγελίες, θα μας εισάγει στο κλίμα των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, με τραγούδι και χορογραφία των μαθητών του Ινστιτούτου. Επιπλέον, μέλος της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης θα χαιρετήσει την εκδήλωση.

Το κύριο δρώμενο χαρακτηρίζεται, προφανώς από την ανάκρουση του Ολυμπιακού Ύμνου και την πράξη απόδοσης τιμής στον Ποιητή και το έργο του. Το Ολυμπιακό Κίνημα, εκπροσωπείται στην εκδήλωση από τον επικεφαλής της Ελληνικής Ολυμπιακής Αποστολής στο Παρίσι, συμπολίτη κύριο Πέτρο Συναδινό ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Χαράλαμπος Μπονάνος. Το πρόγραμμα θα παρουσιάσει ο Αλέξης Κωστάλας.

 Προσκαλούμε τους συμπολίτες μας να παραστούν στην εκδήλωση της Στέγης Γραμμάτων «Κωστής Παλαμάς», τιμώντας τον Ποιητή και το πνεύμα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Share
Share